Jídelna

Jídelní lístek

Domov Jílové u Prahy disponuje vlastní kuchyní, zde kuchařky denně připravují pět jídel domácího stravování. Úroveň jednotlivých jídel splňuje správný kalorický příjem ve vyvářeném poměru bílkovin, sacharidů a tuků.

Klienti se mohou spolupodílet na sestavování jídelníčku v začleňování oblíbených pokrmů. Na splnění výsledných parametrů moderního vaření dohlíží nutriční terapeut.

neděle 25.02.2024

Snídaně

kakao, závin (1,3,7,12)

Svačina

ovoce

Oběd

  • polévka hovězí (1,3,7,9)
  • hovězí na česneku, knedlík (1,3,7,12)

Svačina

černá káva, moučník (1,3,7,12)

Večeře

lučina v kelímku, pečivo (1,3,7,12)

pondělí 26.02.2024

Snídaně

bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)

Svačina

džem

Oběd

  • polévka vločková (1,7,9)
  • maďarský perkelt, rýže

Svačina

čaj, loupák (1,3,7,12)

Večeře

rybí prsty, brambor (1,3,4,7)

úterý 27.02.2024

Snídaně

bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)

Svačina

salám (3,7)

Oběd

  • polévka s játrovou zavářkou (1,3,7,9)
  • žemlovka s tvarohem a jablky

Svačina

čaj, ovoce

Večeře

krůtí na kmíně, tarhoňa

středa 28.02.2024

Snídaně

bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)

Svačina

jogurt (7)

Oběd

  • polévka špenátová
  • holandský řízek, bramborová kaše (1,3,7,9)

Svačina

čaj, ovoce

Večeře

zeleninový koláč

čtvrtek 29.02.2024

Snídaně

bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)

Svačina

ovoce

Oběd

  • polévka s celestýnskými nudlemi (1,3,7,9)
  • svíčková hovězí pečeně, knedlík

Svačina

černá káva, moučník (1,3,7,12)

Večeře

volské oko, pečivo (1,3,7,12)

pátek 01.03.2024

Snídaně

bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)

Svačina

minižervé

Oběd

  • polévka kuřecí (1,3,7,9)
  • zapečené těstoviny

Svačina

čaj, ovoce

Večeře

kakao, perník (1,3,7,12)

sobota 02.03.2024

Snídaně

bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)

Svačina

jogurt (7)

Oběd

  • polévka zeleninová (1,3,7,9)
  • hrachová kaše, párek

Svačina

ovoce

Večeře

šunková pěna, pečivo (1,3,7,12)

Racionální strava v dietních úpravách. Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

Zpracoval: vedoucí hospodářského úseku J.Loužecká, nutriční terapeut J.Behrová, Dis Schválil: ředitel PhDr. R.Honsů, vrchní sestra M.Pálová