Jídelna
Jídelna
Jídelní lístek
Domov Jílové u Prahy disponuje vlastní kuchyní, zde kuchařky denně připravují pět jídel domácího stravování. Úroveň jednotlivých jídel splňuje správný kalorický příjem ve vyvářeném poměru bílkovin, sacharidů a tuků.
Klienti se mohou spolupodílet na sestavování jídelníčku v začleňování oblíbených pokrmů. Na splnění výsledných parametrů moderního vaření dohlíží nutriční terapeut.
pátek 04.10.2024
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
tavený sýr v kelímku
Oběd
- polévka kuřecí (1,3,7,9)
- halušky s uzeným masem, zelí (1,3,7,12)
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
kakao, domácí bábovka (1,3,7,12)
sobota 05.10.2024
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
jogurt (7)
Oběd
- polévka bramborová (1,3,7,9)
- rizoto, okurkový salát (1,3,7)
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
pomazánka budapešť, pečivo (1,3,7,12)
neděle 06.10.2024
Snídaně
kakao, závin (1,3,7,12)
Svačina
ovoce
Oběd
- polévka hovězí (1,3,7,9)
- svíčková hovězí pečeně, knedlík (1,3,7,9,12)
Svačina
černá káva, moučník (1,3,7,12)
Večeře
vakuovaný salám, pečivo (1,3,7,12)
pondělí 07.10.2024
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
džem
Oběd
- polévka dýňová
- holandský řízek, bramborová kaše (1,3,7,9) rajský salát
Svačina
čaj, přesnídávka
Večeře
uzené kuřecí stehno, pečivo
úterý 08.10.2024
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
salám (3,7)
Oběd
- polévka s játrovou zavářkou (1,3,7,9)
- buchtičky s krémem (1,3,7,12)
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
vepř. na hrášku, tarhoňa
středa 09.10.2024
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
jogurt (7)
Oběd
- polévka hrstková (1,3,7,9)
- přírodní plněná paprika, brambory (1,3,7,12)
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
ragú polévka, pečivo (1,3,7,12)
čtvrtek 10.10.2024
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
ovoce
Oběd
- polévka s vaječnou jíškou (1,3,7,9)
- cikánská hovězí pečeně, rýže (1,3,7,12)
Svačina
černá káva, moučník (1,3,7,12)
Večeře
volské oko, pečivo (1,3,7,12)
Racionální strava v dietních úpravách. Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.
Zpracoval: vedoucí hospodářského úseku J.Loužecká, nutriční terapeut J.Behrová, Dis Schválil: ředitel PhDr. R.Honsů, vrchní sestra M.Pálová