Jídelna
Jídelna
Jídelní lístek
Domov Jílové u Prahy disponuje vlastní kuchyní, zde kuchařky denně připravují pět jídel domácího stravování. Úroveň jednotlivých jídel splňuje správný kalorický příjem ve vyvářeném poměru bílkovin, sacharidů a tuků.
Klienti se mohou spolupodílet na sestavování jídelníčku v začleňování oblíbených pokrmů. Na splnění výsledných parametrů moderního vaření dohlíží nutriční terapeut.
neděle 16.02.2025
Snídaně
kakao, croissant (1,3,7,12)
Svačina
ovoce
Oběd
- polévka hovězí (1,3,7,9)
- hovězí na houbách se smetanou, knedlík (1,3,7,12)
Svačina
černá káva, moučník (1,3,7,12)
Večeře
salámový talíř, pečivo (1,3,7,12)
pondělí 17.02.2025
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
med
Oběd
- polévka zeleninová (1,3,7,9)
- zapečené těstoviny s mletým masem a houbami (1,3,7,12)
Svačina
čaj, přesnídávka
Večeře
drůbeží sekaná, pečivo (1,3,7,12)
úterý 18.02.2025
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
salám (3,7)
Oběd
- polévka zelňačka (1,3,7)
- bramborové šišky s tvarohem (1,3,7,12)
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
vepř. na zeleném pepři, kuskus (1,7)
středa 19.02.2025
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
proteinový pudink (7)
Oběd
- polévka krupková (1,3,7,9)
- čufty v rajské omáčce, knedlík (1,3,7,12)
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
kolínka s vejci (1,3,7,12)
čtvrtek 20.02.2025
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
ovoce
Oběd
- polévka kmínová (1,3,7,9)
- masové nudličky s bramboráčky (1,3,7)
Svačina
černá káva, moučník (1,3,7,12)
Večeře
slaný závin (1,3,7,12)
pátek 21.02.2025
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
minižervé (7)
Oběd
- polévka kuřecí (1,3,7,9)
- zeleninové rizoto s vepř .masem (1,3,7), rajský salát
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
gulášová polévka, pečivo (1,3,7,12)
sobota 22.02.2025
Snídaně
bílá káva, čaj, pečivo, máslo (1,3,7,12)
Svačina
jogurt (7)
Oběd
- polévka brokolicová (1,3,7,9)
- uzené kuřecí stehno, brambor
Svačina
čaj, ovoce
Večeře
rybí pomazánka, pečivo (1,3,4,7,12)
Racionální strava v dietních úpravách. Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.
Zpracoval: vedoucí hospodářského úseku J.Loužecká, nutriční terapeut J.Behrová, Dis Schválil: ředitel PhDr. R.Honsů, vrchní sestra M.Pálová
